AIKIDO

Aikido je veština pomoću koje deca uče kako da se u nemilim situacijama odbrane, ali i da nikada prva ne napadaju. Osnovni cilj je pravilan razvoj dece, fizičko oblikovanje i socijalizacija kroz razne igre. Deca upoznaju i prihvataju svoje moći i ograničenja i doživljavaju prva socijalna iskustva koja su od velikog značaja za kasnija prilagođavanja.

Kod dece ova veština doprinosi razvoju psihomotornih sposobnosti (gipkosti, okretnosti, koordinaciji, brzini…). Uz igru, pažnja je na kontroli pokreta stopala i šake, pravilnoj koordinaciji, držanju i ravnoteži. Deca se upoznaju sa osnovnim aikido tehnikama i njihovim kombinacijama.

Ceo proces sportskog rada doprinosi razvijanju pozitivnog i odgovornog odnosa prema radu i zajednici, jačanju kolektivnog duha, pravilnom odnosu prema treningu, razvijanju drugarstva i prijateljstva, smislu za organizaciju i disciplinu, kao i poštovanju starijih.

Treneri primenom specifičnih nastavnih sadržaja i postupaka doprinose vaspitanju i obrazovanju dece, njihovom fizičkom razvoju, a time i formiranju zdrave i svestrane ličnosti, sposobne za život, odbranu i stvaralaštvo u današnjem društvu. Treneri su iskusni profesionalci iz aikido kluba „Karađorđe“ koji imaju najviše svetske, evropske i državne licence za rad sa svim uzrasnim kategorijama u aikido sportu.
Treninzi se odvijaju 2 puta nedeljno, u trajanju od 45 minuta.

Cena ove usluge je 40 bodova.